10 år med “filantropisk” vinimport

 

 

Kære alle

Godt nytår

Måske skal 2020 være året, hvor jeg skriver lidt mere på denne blog!

Efter 10 år er det måske på sin plads, at blive lidt mere synlig og yde en lidt bedre informativ service? ¨

Vinene vil stadig være de samme; fra små passionerede producenter – ofte i al for små mængder – indimellem ikoniske vine, som I skal stå på venteliste for at få. Men fremfor alt vine med stor vægt på høj kvalitet , autencitet og “value for money”. Derfor er vi overvejende landet i Tyskland og mere specifikt i Mosel og Saar området, hvor vi over de sidste 10 år har opbygget et fantastisk venskab og netværk med vinbønderne. Hvert år besøger vi nye unge producenter og mærker den energi og den entusiasme, der rører sig i  området. Gamle stejle ofte forladte marker får en ny begyndelse og kommer til stolthed igen. Vi forsøger at støtte så godt vi kan og ender ofte med at importere vinene i en årrække – og ofte mere!

Gennem de sidste 10 år har jeg  afholdt mere end  100 vinsmagninger (ganske få med betaling – resten gratis) med vægt på at smage vin fra gode producenter I Mosel, Saar og Rheingau samt det forjættede Bourgogne. Så bor du i nærheden af København, så kom med i klubben.

De første 10 år skal fejres med en række arrangementer. Først og fremmest en stak vertikalsmagninger, og dernæst håber jeg at mange producenter vil lægge vejen forbi i år og deltage i Winemakers Dinner og Masterclass.

Med håbet om at endnu flere opdager kvaliteterne i Riesling og Pinot vine!

Bjarne

PS.

Vi starter året med lidt synlighed. I mod sædvane, har jeg sendt vine ind til en smagning i et dansk dagblad. “Senhøstet Riesling” i Jyllandsposten./ Morten Bundgaard

De 3 indsendte vine kom gennem nåleøjet og klarede sig hæderligt.

5/6  til følgende vine ;

2018 Riesling Ritsch Auslese Carl Loewen ( 185,-kr)

2018 Riesling Krettnacher Euchariusberg Spät. Hofgut Falkenstein (185,-kr)

1988 Riesling Klüsserath Broderschaft Spätlese Regnery ( 200,-kr)

Opdateret prisliste December 2019

 

Anderledes Riesling

Kære Riesling fans

Så er der landet en ny årgang fra den dynamiske kvinde duo Materne og Schmitt i Winningen . Vi taler om vine fra Terrasse- Mosel, med meget stejle stenede vinmarker, som i tidernes morgen blev anlagt i terrasser for at vindyrkning overhovedet skulle give mening. Vi snakker visse steder om hældingsgrader nær de 80 ! Jordbunden er sort skifer og kiselholdig forvitret granit og det giver vine med mineralitet og stålagtig karakter. Lidt mere afdæmpet syre end Saar vine og ofte en duft af æbleblomst. Lad mig bare sige det som det er ; det er mest vine for nørder.  Dem der har prøvet en del . Folk som søger vin med kant.  Folk som er vilde med Hofgut Falkenstein . Rebecca og Janine har lært deres stof fra Heymann- Löwenstein  og de er godt på vej til at gå i hans fodspor.

Både årgang 2016 og 2017 er nu på lager.

God fornøjelse og velkommen til nye Riesling oplevelser !

Opdateret prisliste marts 2019

Flot anmeldelse af Riesling “1896”

Kære alle

Endnu en gang er det lykkedes for en mine producenter at opnå topkarakter i “Gastro”  – denne gang topvinen “1896” fra Carl Loewen.

Jeg har i et tidligere indlæg skrevet om denne vin og andre fra den gode mark “Maximiner Herrenberg ”  – Go for it !!!

Nye formidable tyskere !

Der er virkelig sket noget med kvaliteten i Mosel og Saar området de sidste 10 år. Det nærmest vrimler med nye spændende unge talenter, der enten begynder for sig selv , hvilket kræver en del økonomi ,tid og dygtighed/held  , eller  overtager familiens ofte velbeliggende marker og får noget nyt i flaskerne.

Jeg tror ikke, jeg har smagt så mange gode flasker fra så mange unge vinmagere før i noget vinområde  som lige præcis Mosel – Saar -Ruwer . Og det er ikke kun forbi jeg er forelsket i Riesling og Pinot , eller er begyndt at få grå hår – men det er et faktum, som også dem, der ved allermest om området er klar over . Jeg har fundet en lille håndfuld nye unge tyskere som jeg synes I skal smage.  Tilfældet ville at “Mosel Fine Wine”  også har fået øje på disse producenter – hvilket selvfølgelig er en cadeau, men jo på den lange bane vil øge efterspørgsel og nok også få priserne op ! Take it or leave it !

Weingut Lehnert-Veit, Piesport

Vi begynder i det røde ringhjørne og bløde indsmigrende Spätburgundere med fin syre, fra noget så kontroversielt sted som Piesport. God – faktisk fantastisk god Spät fra Piesport  ! Næsten et oxymoron*

Men de er gode og jeg har allerede nu Michelin Restauranter, der køber dem til vinmenuen.  Og hvis du er mere til Riesling så er GG Goldtröpfchen 2016 sagen.

Stairs N Roses , Kinheim

Dette er et nyt og spændende projekt med nærmest vild vin. Vi bevæger os mere i retning af Müller-Thurgau  – ofte i blanding med Riesling og helt nye sorter som Cabernet blanc og bogstavsbetegnelser !!  – og selvfølgelig også en slags orangevin. Bliv ikke forskrækket. Det er meget friske vine, men det er noget andet en de fleste . Men det smager dæleme godt..

Weingut Stairs N Roses

 

Cantzheim, Kanzem , Saar

Jeg skal gerne indrømme, at jeg er meget vild med Saar vine. De har en friskhed og syre kombineret med en lethed og subtil frugt, som gør dem så drikkebare . Jeg er faldet i karret !  Drikker al det Hofgut Falkenstein, jeg kan tillade mig og kombinerer det med Kabinett fra Ockfener Bockstein fra den unge Christiane Wagner. Og nu en ny legekammarat ; Anne Reimann. Første årgang var 2016 – super og rost til skyerne , men jeg synes 2017 årgangen har endnu mere drive !  Svælg dig i Saar Riesling.

 

Weingut Axel Pauly, Lieser

Næsten uopdaget ! Utrolig flink mand med næse for vin – så meget at næsen sammen med hans 2 forfædres næser er afbildet på etiketterne ! ( Tres Naris ) Meget rene mineralske vine fra ret stejle marker  med overvejende blå skifer . De fleste vinstokke er over 50 år.

Og så til utrolige priser  !!  Lad os håbe han bliver ved med at være næsten uopdaget et stykke tid.

Alle priser kan se i den opdaterede prisliste , god fornøjelse !!

Med bedste vin hilsen

Bjarne

 

Opdateret prisliste Oktober 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Topvinene fra Carl Loewen

 

Kære Riesling venner

Så er topvinene fra Weingut Carl Loewen landet.  Riesling vine fra en af de ældste vinmarker overhovedet.  Longuisch Maximiner Herrenberg er en mark udover det sædvanlige.  I bunden af marken, tæt på Mosel floden findes knap 6000 upodede vinstokke fra 1896.  Som en del af Christophers Loewens afgangsprojekt fra Geisenheim , som omhandlede vin fra gamle Riesling vinstokke , besluttede familien at lave vin fra det bedste område i Maximiner Herrenberg 1896 præcis som man gjorde for 100 år siden !  Det vil sige alt bliver håndplukket , gæringen sættes igang lige efter plukning ved at druerne masses med fødderne. Druerne bæres i små kurve og endelig fandt Loewen familien en gammel 1000 liters presse, som de efter istandsættelse kunne bruge i dette projekt. Vinen kommer ud med lakprop og i trækasser á 6 stk. Sort etiket og kun med “1896” på etiketten. De ca. 1250 flasker skal fordeles blandt mange , men jeg har takket være min lange historie med familien fået en ration hver år. Det først år var der ingen der kendte vinen, og  jeg kunne få 120 flasker , nu får jeg omkring 36 flasker hvert år.  Vinen sælges på venteliste.

På toppen af marken findes et område som er tilplantet i 1902. Her hedder marken rettelig kun Herrenberg , men selv Loewen bruger Maximiner Herrenberg om marken , ( sikkert for at undgå forvirring).  Her laves en lille smule GG Herrenberg. Lidt “køligere ” vin, men med samme jordtype, som i den nederste del , nemlig rød skifer og vulkanisk rød jord . Allokalisationen er nogenlunde det samme som “1896” – beklager.

i 1998 købte Karl – Josef Loewen sin første parcel i Thörnischer Ritsch , Mosels næst stejleste mark ! ( Bremer Calmont tager prisen som den stejleste) Men først efter 10 år frigav han den første årgang. Marken havde ikke været passet ordentlig og kemikalier mm skulle først udvaskes af marken . Loewen praktiserer økologisk vinproduktion , men ønsker ikke at blive certificeret ! Markens jordbund er grå skifer og quartz – og en af Karl Josefs Loewen ynglingsvine. Vinen indeholder altid fine citrusnoter. Herfra laves en del gode vine ; GG Ritsch og Ritsch Auslese.

2017 Riesling ” 1896″                                                                                350,-kr ( Udsolgt)

2017 Riesling GG Herrenberg                                                               230,-kr ( Udsolgt)

2017 Riesling Maximiner Herrenberg 1896                                   185,-kr

2017 Riesling GG Ritsch                                                                           200,-kr

2017 Riesling Ritsch Auslese                                                                 170,-kr

 

 

 

 

 

Guld i flasken ! Vine fra Hofgut Falkenstein

 

Kære alle Riesling Afficinados

Så er det nu I skal slå til. Cool hypet ikoniske Saar vine fra familien Weber i Kunz .

Vine alle drømmer om at smage , men som jeg desværre kun kan tilbyde til få.

Max 12 flasker per kunde – gerne blandet-  og fortrinsret for eksisterende kunder.

Rigtig god fornøjelse

Læs mere om Hofgut Falkenstein ;

 

https://www.larscarlberg.com/a-selection-of-2017-saar-rieslings-from-hofgut-falkenstein/

Se sortiment og priser her ;

Hofgut Falkenstein 2017

 

 

 

Presse

Jeg er jo heldigvis ikke den eneste, der synes at Riesling vine kan være fantastiske og vedkommende på en hel unik måde. Indimellem tænker jeg det kræver træning – andre gange er det åbenbart.

Rene Langdahl Jørgensen havde  indtil for et års tid siden ikke smagt vin fra mine producenter, og jeg tænker at det i høj grad skyldtes forretningskonceptet , men i forbindelse med en artikel om Rheingau røg vores hemmelige eksistens !

Hvis du læser Gastro – maj udgaven –  er der en fin omtale af Carl Loewen og Hofgut Falkenstein i forbindelse med artiklen om Mosel. ( p 66)

Men også på hans meget læseværdige blog er der til tider lidt ros.

https://renelangdahl.com/blog/2017/9/13/riesling-den-bedste-vin

https://renelangdahl.com/blog/2017/12/13/komplet-overvldende-tyske-vinnyheder-og-s-alligevel-ikke

 

Årgang 2017 , Weingut Carl Loewen

I sidste uge landede den friske årgang 2017 fra Carl Loewen.

Betydelig mindre udbytte i 2017 – ca 40 % – til gengæld er kvaliteten helt i top !

Jeg har haft lejlighed til at smage vinene flere gange og denne årgang virker meget skarp og klar.

Topvinene lige inden GG niveau kan have godt at blive gemt lidt, men de rummer store muligheder.

På trods af betydelig mindre udbytte er der kun enkelte vine der har fået en nøk opad – vi snakker jo ikke om Bourgogne , men flinke og forståelige tyskere..

Så stadigvæk – rigtig meget vin for pengene

Laurentiuslay fra 100 år gamle vinstokke , Maximiner Herrenberg fra 131 år gamle vinstokke !!

2017 Riesling Quant                                                         85,-kr

2017 Riesling Varidor                                                     100,-kr

2017 Riesling Alte Reben                                             110,-kr

2017 Riesling Maximiner Klosterlay                       125,-kr

2017 Riesling Laurentiuslay alte reben                 145,-kr

2017 Riesling Maximiner Herrenberg 1896       185,-kr

Og de søde ( som også er friske)

2017 Riesling Laurentiuslay spätlese                    125,-kr

2017 Riesling Ritsch auslese                                      170,-kr

GG vinene kommer hjem i september og kræver forudbestilling.

 

 

 

 

 

 

Velkommen til Joergensen og Co Vinimport

Hej og velkommen til min vin verden.

Vi har importeret vin fra små kvalitets bevidste producenter siden 2010.

Vægten er overvejende på vin lavet på Riesling og Pinot Noir  – men den naturlige nysgerrighed, har selvfølgelig bragt os ud til andre druer.

Vi har indtil nu levet lidt i hemmelighed , med både salg til private og restauranter , men vinenes kvalitet og specielt den gode pris,  gør at vi nu gør det tilgængelig for flere.

Hjemmesiden er under opbygning , som det så smukt hedder. Det dækker over  prioritering af tid, når man skal passe et fuldtidsarbejde ved siden af.

I første omgang henvises til den opdaterede prisliste

Opdateret prisliste marts 2019

 

God fornøjelse

Med bedste vinhilsen

Bjarne

Hvad gør du hvis du vil købe?

Indtil netbutikken kommer op at stå, skriver du til ; joergensenogco@gmail.com

Vi sender fra vores fjernlager til hele landet . Ved ordrer under 2000,- beregnes et lille fragttillæg.