Nye formidable tyskere !

Der er virkelig sket noget med kvaliteten i Mosel og Saar området de sidste 10 år. Det nærmest vrimler med nye spændende unge talenter, der enten begynder for sig selv , hvilket kræver en del økonomi ,tid og dygtighed/held  , eller  overtager familiens ofte velbeliggende marker og får noget nyt i flaskerne.

Jeg tror ikke, jeg har smagt så mange gode flasker fra så mange unge vinmagere før i noget vinområde  som lige præcis Mosel – Saar -Ruwer . Og det er ikke kun forbi jeg er forelsket i Riesling og Pinot , eller er begyndt at få grå hår – men det er et faktum, som også dem, der ved allermest om området er klar over . Jeg har fundet en lille håndfuld nye unge tyskere som jeg synes I skal smage.  Tilfældet ville at “Mosel Fine Wine”  også har fået øje på disse producenter – hvilket selvfølgelig er en cadeau, men jo på den lange bane vil øge efterspørgsel og nok også få priserne op ! Take it or leave it !

Weingut Lehnert-Veit, Piesport

Vi begynder i det røde ringhjørne og bløde indsmigrende Spätburgundere med fin syre, fra noget så kontroversielt sted som Piesport. God – faktisk fantastisk god Spät fra Piesport  ! Næsten et oxymoron*

Men de er gode og jeg har allerede nu Michelin Restauranter, der køber dem til vinmenuen.  Og hvis du er mere til Riesling så er GG Goldtröpfchen 2016 sagen.

Stairs N Roses , Kinheim

Dette er et nyt og spændende projekt med nærmest vild vin. Vi bevæger os mere i retning af Müller-Thurgau  – ofte i blanding med Riesling og helt nye sorter som Cabernet blanc og bogstavsbetegnelser !!  – og selvfølgelig også en slags orangevin. Bliv ikke forskrækket. Det er meget friske vine, men det er noget andet en de fleste . Men det smager dæleme godt..

Weingut Stairs N Roses

 

Cantzheim, Kanzem , Saar

Jeg skal gerne indrømme, at jeg er meget vild med Saar vine. De har en friskhed og syre kombineret med en lethed og subtil frugt, som gør dem så drikkebare . Jeg er faldet i karret !  Drikker al det Hofgut Falkenstein, jeg kan tillade mig og kombinerer det med Kabinett fra Ockfener Bockstein fra den unge Christiane Wagner. Og nu en ny legekammarat ; Anne Reimann. Første årgang var 2016 – super og rost til skyerne , men jeg synes 2017 årgangen har endnu mere drive !  Svælg dig i Saar Riesling.

 

Weingut Axel Pauly, Lieser

Næsten uopdaget ! Utrolig flink mand med næse for vin – så meget at næsen sammen med hans 2 forfædres næser er afbildet på etiketterne ! ( Tres Naris ) Meget rene mineralske vine fra ret stejle marker  med overvejende blå skifer . De fleste vinstokke er over 50 år.

Og så til utrolige priser  !!  Lad os håbe han bliver ved med at være næsten uopdaget et stykke tid.

Alle priser kan se i den opdaterede prisliste , god fornøjelse !!

Med bedste vin hilsen

Bjarne

 

Opdateret prisliste Oktober 2018